Industrie 4.0Quickparts breidt online platform uit naar Europa

17 december 20172 min

3D Systems heeft het on-demand productieplatform Quickparts toegankelijk gemaakt voor klanten in onder andere Europa. Klanten krijgen online een offerte na het uploaden van hun CAD-model. Dat geldt zowel voor 3D print producten alsook CNC draai- en freesdelen.

De lancering van online platformen voor het bestellen van maakdelen is in 2017 duidelijk in een stroomversnelling geraakt. 3D Systems is niet de eerste partij die zich profileert met een online marktplaats. Het Amerikaanse bedrijf heeft hier in de VS al enkele jaren ervaring mee. Daar kunnen klanten al langer zowel 3D printstukken als ook CBC bewerkte werkstukken online bestellen.

3D Systems biedt online bestelplatform nu ook in EMEA aan

 

[learn_more caption=”Quickparts biedt 12 bewerkingen:”] – Additive Manufacturing (stereolithografie, selective laser sintering, colorjet printing, direct metal printing) – Gieten (verloren wasgieten in combinatie met multijet printing) – Vacuum gieten, Quickcast) – Rapid Moulded Parts (spuitgieten) – Plaatbewerking – CNC bewerken (spuitgietmatrijzen, gietmatrijzen, CNC stukken) Er zijn meerdere materialen beschikbaar. Betaling verloopt via credit cards en de website is inmiddels in 5 Europese talen live. [/learn_more]

 

Ultrakorte levertijden

Alles bij elkaar biedt 3D Systems via het Quickparts e-commerce platform 12 bewerkingstechnieken aan, deels additieve, deels traditionele (zie kader). Ongeacht welke technologie de klant kiest, verloopt het proices vrijwel identiek. Offertes worden online en direct gegenereerd. Het enige dat nodig is voor de prijsberekening, is een CAD-model. De validatie van het CAD model gebeurt zowel geautomatiseerd als ook door experts, als de klant daarom vraagt. “Veel klanten vragen directe indersteuning bij de keuze van designs, materialen en processen, terwijl anderen slechts een eenvoudige validering van hun ontwerp willen”, zegt Phil Schulz, senior vice president On Demand Manufacturing Services and Plastics bij 3D Systems. Door de Quickparts service uit te rollen naar Europa, het Midden Oosten en Afrika, krijgt nu een veel bredere groep bedrijven toegang tot de snelle service. 3D Systems mikt met name op de prototypingmarkt, waar levertijden vaak de doorslaggevende factor zijn. Hier is time to market dikwijls het beslissend criterium. Bij Quickparts worden levertijden in het gunstigste geval gereduceerd tot één dag. Standaard worden goedgekeurde orders na 3 werkdagen. Naast prototypingdelen richt 3D Systems zich met de nieuwe dienst ook op low volume productie, zowel van metalen componenten als spuitgietproducten. Spuitgietseries kennen standaard een doorlooptijd van 2 tot 4 weken inclusief de productie van de matrijs.

 

Vijf Europese productiecentra

De productie van de onderdelen vindt in een van de vijf productiecentra van 3D Systems in Europa plaats. Hiervan staan er twee in de Benelux: het vroegere Layerwise in Leuven voor 3D metaalprinten én de vestiging in Budel, waar onder andere CNC bewerkingen plaatsvinden. 3D Systems beschikt verder voor Quickparts over vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

 

Hier klikken